آکادمی ریتم ذهن|ریتم ذهن|موسی زرگر

تقویت فن بیان خود با چند تکنیک موثر

5/5
اگر چه بیان خوب می تواند غریزی و استعدادی باشد اما با مطالعه، افزایش دانش عمومی، یادگیری تکنیک های صحبت کردن، داشتن مهارت های ارتباطی و … می توان آن را بهبود بخشید. تقویت فن بیان با تعامل اجتماعی و گفتگوهای روزمره میسر می گردد.
بالا بردن فن بیان سبب می شود نفوذ بیشتری در کلام داشته باشیم. خوب صحبت کردن آنقدر اهمیت دارد که در بسیاری از موارد دیگران را راغب به گو کردن صحبت های شما می کند. برای بهبود شیوه صحبت کردن از تکنیک های مختلفی کمک گرفته می شود.

شمرده حرف بزنید

توجه داشته باشید که همیشه لازم نیست با آداب خاصی حرف بزنید اما وضوح و صراحت در هر گفت و گویی باید وجود داشته باشد. برداشت های متفاوت از کلام معمولاً در پی صریح نبودن صحبت ایجاد می شود. دلیلی برای عجله کردن در صحبت وجود ندارد. بنابراین بهتر است شمرده شمرده و واضح حرف بزنید. این موضوع باعث رسایی کلام و تقویت فهم شنونده می شود. کیفیت سرعت صدای خود را در نظر داشته باشید.

اعتماد به نفس داشته باشید

با اعتماد به نفس حرف بزنید. بهتر است پیوستگی کلام داشته باشید و با شمرده حرف زدن فرصت ردیف شدن کلامات بعدی در ذهن را فراهم آورید. از مکث های طولانی، گسیخته حرف زدن و شل و وارفته صحبت کردن بپرهیزید که در مجامع سخنرانی مخاطب برای این گونه حرف زدن وجود ندارد. به حرفی که می زنید ایمان داشته باشید و آن را با اطمینان بر زبان جاری کنید. صدای لرزان حس عدم اعتماد به نفس شما را در گوش شنونده طنین انداز خواهد کرد. برای تقویت فن بیان بر این موضوع متمرکز شوید.

مطمئن حرف بزنید

زمانی که حرف های خود را باور داشته باشید، می توانید خوب صحبت کنید. ضمن اینکه در القای کلام به دیگران موفق هستید. در چنین شرایطی منظور خود را بهتر ابلاغ می کنید و طرف مقابل شما نیز متقاعد می گردد. تمام این عوامل به ارتباطی که شما با صحبت های خود برقرار کرده اید، مربوط می شود. کسانی که به سخنرانی خود مایل هستند و آن را باور دارند، با اشتیاق ادای کلام می کنند. این اشتیاق در مخاطب شما احساس می شود. بنابراین به سخنرانی شما تمایل پیدا می کند.

خود شیفتگی را کنار بگذارید

برای تقویت فن بیان، خود برتر بینی را کنار بگذارید. در کنار دیگران قرار بگیرید و سعی کنید از تجربیات آنان بهره مند شوید. مهارت های خود را در تعاملات اجتماعی ارتقا دهید. تجربیات آن ها را برای سخنوری بهتر به کار ببندید.

با صدای ملایم حرف بزنید

برای تاثیر گذاری سخن و تقویت فن بیان، صدای خود را ملایم کنید. چون این صدای شماست که در این وضعیت ابزار کار شما به حساب می آید. در هنگام صحبت کردن بیشترین احساسات درونی شما از طریق لحن و تن صدا مشخص می گردد.

مراقب زیر و بَم صدای‌تان باشید

شوارتز می گوید: «معمولا صداهایی با شیب زیاد یا خیلی زیر، به دلیل اضطراب یا عدم اطمینان گوینده به وجود می آیند.» استفاده  از شیب صحیحِ صدا به شما کمک می کند ارتباطات بهتری برقرار کنید. می توانید بهترین اوج صدای‌تان را با گفتن «آ-ها» پیدا کنید (همان عبارتی که به جای «بله» در جواب یک دوست می گویید). شوارتز اعتقاد دارد که اوج صدای تان در هنگام صحبت کردن باید با «آ» همخوانی داشته باشد.

تمرین کنید

برای تقویت قدرت بیان باید تمرین کنید. با اینکه دیگران بارها و بارها اهمیت تمرین کردن را برای نتیجه دادن کارها توضیح داده‌اند، ما هم در مورد آن صحبت می کنیم. بهترین هنرمندان دوبله می توانند هزاران کلمه را بدون ارتکاب اشتباه بیان کنند، اما برای به‌دست آوردن این مهارت، سال‌ها زمان لازم است. تمرین باعث از بین بردن نواقص می شود و صداپیشه ها از این راه به موفقیت می‌رسند.
خیلی‌زود روی غلتک می افتید و خواندن و گفتارتان به‌هم‌ پیوسته و بدون اشتباه می شود. به این ترتیب در وقت تان صرفه جویی، در کارتان پیشرفت و از مهارت تان سود کسب می‌کنید و قدرت نفوذ کلام‌تان را بالا می‌برید.

آرام باشید

شاید این آخرین نکته باشد اما مهم ترین مسئله است. چرا؟ چون اگر تازه کار هستید، هر یک از سخنرانی ها یا آزمون ها می‌تواند برای تان به آخرین‌شان هم تبدیل شود. پس همه چیز به این چنددقیقه یا حتی چندثانیه بستگی دارد و این موضوع می تواند شما را نگران کند. عمیق نفس بکشید و لبخندی بزنید (که می توانید صدایش را از طریق بلندگو بشنوید). به توانایی های خودتان اعتماد داشته باشید و بدانید فرقی ندارد چه اتفاقی می افتد، مهم این است که شما به بهترین شکل تلاش کرده اید.

تقویت فن بیان خود با چند تکنیک موثر

آکادمی ریتم ذهن|ریتم ذهن|موسی زرگر

دیدگاهتان را بنویسید

پاسخگوی سوالات شما هستیم
ارسال از طریق واتس‌اپ